Omgeving


Het huis ligt in het dorpje Koropi, zo’n 20 kilometer ten zuiden van Volos. Het dorp ligt direct aan de Pagasitikos Golf en je wandelt dan ook in 3 minuten van het huis naar het strand. Ten noorden van het dorp vind je de eerste heuvels van het Pilion gebergte. Koropi heeft een buurtsuper, bakker en slager voor de dagelijkse boodschappen. Er zijn ook een drietal authentieke restaurantjes. In het nabij gelegen drukke toeristendorp Kala Nera, vindt u een verscheidenheid aan winkeltjes, restaurantjes en tavernes aan het water.

Pilion

Pilion
Pilion is een schiereiland en vernoemd naar de hoogste berg van de streek: de Pilio. Veel Grieken associëren het gebied met deze berg en dat is ook niet zo vreemd als u bedenkt dat zij met name in de winter hier een vrij weekend doorbrengen om te skiën. Maar, Pilion is veel meer dan een mooi berg en skigebied. De grote aantrekkingskracht van de streek is de variatie in natuur en dorpen. Als bezoeker word je steeds weer verrast door een geheel andere omgeving en sfeer.

Voor wandelaars is het gebied ideaal; er een netwerk aan wandelpaden dat steeds uitgebreid wordt met nieuwe routes waardoor u onbekende en verborgen plekjes kunnen ontdekken. De meeste wandelpaden zijn zogenaamde oude “kalderimia”:  inmiddels verharde ezelpaden die dorpen met elkaar verbinden. Voor buitenlandse toeristen is dit gebied nog redelijk onbekend; met name de Grieken zelf brengen hier hun vakantie door. Doordat het gebied qua toerisme nog niet zo ontwikkeld is, vind je hier dus tal van plaatsen waar het heerlijk rustig is.

Volos
Volos is de hoofdstad van Pilion. Deze stad behoort met haar 120.000 inwoners tot een van de grootste steden van Griekenland. Het centrum heeft vele winkels en op vrijdag is er een grote markt (Laiki). De boulevard met haar vele terrasjes en ‘tavernes’ wordt het hele jaar door druk bezocht. Het rijke verleden van de streek is te bewonderen in het archeologisch museum. Volos ligt zo’n 20 kilometer van Koropi vandaan en is prima te bereiken met de auto en de bus.

Kaart van het schiereiland Pilion

Authentieke dorpjes
Pilion kent vele dorpen waarvan de architectuur uniek is. Deze dorpen liggen verborgen tussen de helgroene dalen. U vindt hier mooie herenhuizen, verfrissende pleinen, authentieke straatjes, stenen bronnen en bolvormige bruggen. Enkele prachtige dorpen rondom Volos zijn: Anakasia, Portaria, Makrinitsa en Kissos met zijn kerk Ag Marina.

In huize Koropi vindt u nog veel meer informatie over de streek en al haar bezienswaardigen.

 

 

 

Meer info
Wilt u meer te weten komen over Griekenland en in het bijzonder de streek Pilion, bezoek dan ook eens de volgende sites:

Griekenland.net

Pilion.gr